nazwa:   
hasło:     
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie
rejestracja szukaj wiadomości profil

C-serum - zdjecia rezultatow

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Laboratorium Urody Strona Główna » Domowe laboratorium urody
Zobacz poprzedni temat / Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
marzena
Administrator

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 6:00
Temat postu: C-serum - zdjecia rezultatow
Odpowiedz z cytatem

Zdjecia rezultatow jakie przynioslo stosowanie filtra i C-serum. Serum bylo firmy Skinceutical, 15%. Ale to przeciez nie ma znaczenia, prawda? Very Happy
http://www.adorebeauty.com.au/adorebeauty/brand...nceuticals_ba.asp

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tanatos

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 13:16
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Efektom nie zaprzeczam,ale po co te zdjęcia-"after" są tak prześwietlone Rolling Eyes To samo robią przy retinoidach Exclamation Według mnie sprawia to,że zdjęcia są mniej wiarygodne.

Edit: No to już wiem po co takie naświetlenie,popatrzcie na ceny serum z wit. C Shocked

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer gadu-gadu
marzena
Administrator

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 14:34
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

I zlota w tym serum nie ma. Skladniki bardzo podobne do naszego. Laughing
To tak troche jak z firma "Philosophy", ktora ma krem pod nazwa "nadzieja w sloiku". Placi sie pare dolcow za krem, a dziesiatki za nadzieje Laughing

jerzyl

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 16:23
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pewnie ten kto wymyślił nazwe doskonale wie że sytuacja jest beznadziejna.Swoją drogą ciężka nazwa.

margaretka02

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 21:58
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

marzena napisał:
Placi sie pare dolcow za krem, a dziesiatki za nadzieje Laughing

Marzena, to moje hasło dnia Laughing Laughing

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer gadu-gadu
Hokus

Wysłany: Sro Sie 08, 2007 13:43
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zdjęcia z efektami kuracji przebarwień - badano i porównywano efektywność 5% wit. C i hydroquinonu w stężeniu 4%.

Zdjęcia to jedna atrakcja tego badania, a druga to wnioski:
- 5% kwas ascorbinowy wykazał skuteczność w leczeniu przebarwień 62,5% (procentowo określona poprawa stanu skóry), a hydroquinon 4% dał poprawę na poziomie 93%;
- badanie zawartości pigmentów w skórze (colorometric) wykazało jednak, że nie ma znaczącej różnicy w efektach stosowania 5% wit. C i 4% hydroquinonu (wykres nr 4);
- biorąc pod uwagę fakt, że hydroquinon wykazuje też działanie uboczne aż w 68,7% przypadków, natomiast wit. C tylko w 6,2% przypadków, czyli jest dużo bezpieczniejsza i ma ponadto właściwości antyoksydacyjne + może być stosowana jako wzmocnienie ochrony, jaką dają filtry + wit. C można stosować bez limitu czasu, nalezy przyjąć, że stanowi ona bardzo dobrą formę leczenia przebarwień z minimalnymi skutkami ubocznymi;
- efekty działania hydroquinonu były widoczne już po pierwszym miesiącu stosowania, wit. C po trzecim.

A double-blind randomized trial of 5% ascorbic acid vs. 4% hydroquinone in melasma
http://tinyurl.com/2nz8ul

W badaniu przedstawiono też hipotezę mówiącą, że 10% wit. C mogłoby dać lepsze rezultaty niż 5%, potwierdzenie jej wymaga jednak przeprowadzenia dalszych badań.

Mike

Wysłany: Pią Paź 26, 2007 13:15
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie dotyczace serum z witamina C.Czy moge tego zaczac uzywac ,podczas stosowania Differinu oraz oleju z jojoby (jako nawilzanie)?Nie pogryzie sie to ze soba?Druga sprawa,to ,ze przez stosowanie Atredermu mam teraz sporo popekanych i uwidocznionych naczyn na nosie,jak rowniez moja cera zrobila sie bardzo wrazliwa i robi sie z byle powodu czerwona.Czy to serum moze sprawic,ze cera odzyska normalny kolor.Aah,no i najwazniejsze pyatnie,jak wogole wykonac to serum.Ktos moglby pomoc?Very Happy

tanatos

Wysłany: Pią Paź 26, 2007 13:49
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Rozumiem,że Differin leci na noc ?? Serum z wit.C możesz stosować,tylko daj mniejsze stężenie kwasu askorbinowego.Witamina powinna pomóc na naczynka.Zacznij od 5% i zobacz jak będzie reagować skóra. Po nałożeniu serum z wit.C i odczekaniu 15-20 minut,możesz spokojnie nałożyć olej jojoba Smile

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer gadu-gadu
Mike

Wysłany: Pią Paź 26, 2007 14:08
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

^Dziekuje bardzo za odp!Wink
Tak Diffa uzywam na noc.A to serum to mam zamiar albo co druga noc zamiast Diffa ,albo tak jak mowisz na dzien.
Tylko mialbym jeszcze prosbe,zebys,jesli mozesz podal dokladny przepis jak zrobic to serum (lub moze link do stronki gdzies jest to wyjasnione).W temacie biochemii kosmetycznej jestem jeszcze calkiem zielony;)

tanatos

Wysłany: Pią Paź 26, 2007 14:25
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Takie najłatwiejsze serum,bez babrania się z emulgatorami,to :

9,3 g wody destylowanej
0,5 g kwasu l-askorbinowego
0,2 g alkoholu etylowego lub glikolu propylenowego
4-5 kropli gliceryny

Przy zastosowaniu emulgatorów,to :

FAZA A

8 g woda destylowana
0,5 g kwasu askorbinowego
0,3 g alkoholu etylowego lub glikolu propylenowego
0,2 g gliceryny
0,3 g. dodatkowego nawilżacza (hydromanil,kwas hial.,)

Faza B

0,2-0,3 g lecytyny
0,1 g polysorbate
1 kapsułka witaminy E (100 lub 200 mg.)

W fazie A wszystkie składniki rozpuszczasz w wodzie,w fazie B podobnie mieszasz wszyskie składniki.Potem dodajesz faze A do B,mieszasz i po wszystkim Wink

Mike

Wysłany: Pią Paź 26, 2007 16:09
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dzieki jeszcze raz za pomoc! Very Happy Zrobie ta pierwsza wersje serum,mam nadzieje,ze bede z niego zadowolony:D
Jeszcze ostatnie szybkie pytanko,czy to serum moze mnie podraznic?A jesli tak,to co wtedy?Mam je calkowicie odstawic,czy zmniejszyc czestotliwosc uzywania,do powiedzmy co 2giego dnia?

tanatos

Wysłany: Pią Paź 26, 2007 16:52
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się,że 5% krzywdy Ci nie zrobi.Z czasem możesz zwiększać ilość witaminy C w serum,skóra hartowana w tej sposób łatwiej przyjmuje większe stężenia i nie ma problemu z podrażnieniem.Serum stosuj co 2-3 dzień,witamina C kumuluje się w skórze więc nie ma potrzeby codziennego stosowania. W dni kiedy nie stosujesz wit.C,zastosuj inne serum własnej roboty z jakimś ekstraktem Wink

Mike

Wysłany: Sob Paź 27, 2007 23:26
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

^
Chcialbym Cie jeszcze ostatni raz pomeczyc i poprosic o rade:D
Otoz,zastosowalem i wczoraj i dzis na twarz ten olej z jojoby,jednak zauwazylem,ze pzybylo mi troche czerwonych krostek na twarzy - wnioskuje,ze to moze byc uczulenie na ten olej.Dlatego,zeby sie stan skory nie pogorszyl jednak odstawie ten olej.I teraz moja prosba,czy mozesz cos zasugerowac,co moge stosowac jako nawilzanie mojej biednej wymeczonej masciami i antyb cery?Very Happy Uzywalem juz wielu kremow nawilzajacych do cery tradzikowej,ostatni to byl Hydraphase XL Legere,i albo zapychaja albo powoduja taki wysyp uczuleniowy krostek.Szczerze mowiac juz naprawde brakuje mi pomyslow (oraz kasy) na to,czym moge ja nawilzyc.Moze poddal bys mi jakis pomysl?Za wszelkie sugestie bede b.wdzieczny!

cacadu

Wysłany: Pon Paź 29, 2007 11:07
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Sorry, że się wtrancam Wink

A może Mike spóbowałbyś myć twarz robionymi olejkami? Ja mając tłustawą cerę niezmiennie pieję z zachwytu nad tym jak łagodnie myją i nie wysuszają. Taki olejek to 9/10 łatwo zmywalnego lekkiego oleju (najlepiej takiego, ale może być właściwie każdy) i 1/10 łagodnego detergentu np. glyceryl cocoate. Lekkie oleje to wszystko co ma w nazwie 'macerat', np. brzozowy, oleje z bawełny, z komosy.
Spróbuj myć twarz przegotowaną wodą albo mineralną.

I jako uzupełnienie Twoich dotychczasowych kuracji może jakiś krem na noc łagodzący np. Physiogel? (Też uważam że Hydraphase Legere jest niefajny)
http://www.apteka-centrum.pl/physiogel-krem-p-1848.html
Bardzo polecam robione sera bez alkoholu dla odsapki, nakładane jako druga warstwa: jakiś łagodny hydrolat albo woda demineralizowana + ze dwa sypkie ekstrakty dobrze się rozpuszczające i pomagające utrzymać wilgotność naskórka (np. ziel. herbata, aloes, soja), fajny jest też niacynamid, pantenol, proteiny jedwabiu + klika kropli lekkiego oleju jak do olejku myjącego (jak się olej trudno wchłania z seruma, to znacznie większa szansa na podrażnienia). Takie sera są fajne bo sobie dobierasz proporcje, co Ci najbardziej pasuje - chcesz mieć bardziej tłustą zawiesinkę, to chlup więcej oleju.
Plus może toniki z kwasu salicylowego, migdałowego i kwas hialuronowy może ( super się w nim rozpuszczają ekstrakty, i b. dobrze przyjmuje olej). Dalej retinoidy.
Smile

Mike

Wysłany: Wto Paź 30, 2007 16:06
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

^Dzieki za wtracenie sie;)Napewno Twoje sugestie wezme pod uwage,szczegolne dzieki za przypomnienie mi o toniku z kwasem migdalowym.Jakis czas temu myslalem o nim dosc intensywnie,a raczej o zrobieniu go sobie ,ale w koncu jakos mi to wylecialo z glowy.Niewiem tylko czy i on nie bedzie powodowal na mojej twarzy takich sensacji jak ostatnio prawie wszystko powoduje.Poki co,wyprobuje serum z witaminy C.
A wczoraj wlasnie bylem na algach z wit C i rutyna ,u kosmetyczki,no i dzis znow zauwazylem ze w okolicach brody zaczyna mnie twarz swedziec oraz zauwazylem 2nowe uczuleniowe krostki.Wniosek,ze i rowniez z alg,na ktore w ciagu ostatniego pol roku chodzilem regularnie co tydzien,musze zrezygnowac.Zaluje baaardzo,ze zaczalem uzywac Atrederm,bo to od niego zaczalo mi sie wszytsko chrzanic na twarzy;/

EDIT:A ,jeszcze a propos proponowanego przez Ciebie Physiogelu,to bedac miesiac temu u derm pytalem o niego,i dowiedzialem sie ze jest to krem za ciezki dla mnie.Ale mimo wszystko wole sie sam o tym przekonac i przetestowac jednak;)

Hokus

Wysłany: Sro Paź 31, 2007 10:12
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To ja się wtrącę odnośnie Physiogelu Very Happy
Bardzo lubię ten krem, tylko nie stosuję go na strefę T, bo tam faktycznie jest za tłustawy i uważam, że go na całą twarz nie potrzebuję (w strefie T nie mam suchej skóry, resztę nawilżam tylko wtedy, kiedy czuję taką potrzebę). Natomiast policzki, oczy, szyja, czyli tam gdzie skóra jest najsuchsza i bez gruczołów łojowych, to Physio jest ok dla mnie.

Mike

Wysłany: Pią Lis 02, 2007 18:12
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hokus napisał:
To ja się wtrącę odnośnie Physiogelu Very Happy
Bardzo lubię ten krem, tylko nie stosuję go na strefę T, bo tam faktycznie jest za tłustawy i uważam, że go na całą twarz nie potrzebuję (w strefie T nie mam suchej skóry, resztę nawilżam tylko wtedy, kiedy czuję taką potrzebę). Natomiast policzki, oczy, szyja, czyli tam gdzie skóra jest najsuchsza i bez gruczołów łojowych, to Physio jest ok dla mnie.

Dzieki za podpowiedz,tez sprobuje go uzywac w ten sposob,no ale najpierw musze dorwac jego probke,bo nie zniose kolejnego nietrafionego zakupu:D

Co do tego serum z witamina C.Skad moge dostac skladniki potrzebne do jego wykonania.Mam isc z ta lista do apteki i poprosic farmaceutki o zrobienie ,czy jak?;D

ayahuasca
Administrator

Wysłany: Pią Lis 02, 2007 18:19
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Do zrobienia w aptece potrzebowałbyś recepty, a składniki możesz sam kupić (np. www.thanatos.com.pl lub www.mazidla.com). Woda destylowana jest ogólnie dostępna, tak samo spirytus Wink

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
crumb

Wysłany: Pią Lis 02, 2007 18:43
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

ayahuasca napisał:
składniki możesz sam kupić (np. www.thanatos.com.pl lub www.mazidla.com). Woda destylowana jest ogólnie dostępna, tak samo spirytus Wink

a przepisy dostępne także tu: Smile
http://www.laboratoriumurody.pl/forum/serum-z-w...fikacje,t286.html

Mike

Wysłany: Sob Lis 03, 2007 15:01
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Chyba narazie dam liste skladnikow derm ,do ktrego sie wybieramw tym tygodniu,i moze uda mi sie dostac na to recepte:D Pozatym musze isc tez po to,zeby wysepic recepte na antybiotyk doustny:D

Mike

Wysłany: Pon Gru 10, 2007 22:08
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Co myslicie o serum z tej strony ?:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html
Chcialem sobie zakupic je tam,bo jednak nie udalo mi sie zdobyc recepty od derm.,ale zastanawiam sie czy jesli nie dodam do tego serum alkoholu oraz witaminy E (boje sie zeby mnie nie zapchala-czytalem gdzies ze czesto sie to zdarza),to to czy to serum wogole bedzie "dzialac"?Bardzo prosze o odp!Wink

Noor

Wysłany: Pon Gru 10, 2007 22:36
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mike napisał:
zastanawiam sie czy jesli nie dodam do tego serum alkoholu oraz witaminy E (boje sie zeby mnie nie zapchala-czytalem gdzies ze czesto sie to zdarza),to to czy to serum wogole bedzie "dzialac"?Bardzo prosze o odp!Wink

Alkohol będzie potrzebny do rozpuszczenia kwasu ferulowego (chyba, że użyjesz glikolu propylenowego, jako rozpuszczalnika, ale musiałbyś go kupić). Wit. E możesz spokojnie pominąć.
A 15% wit. C + FA przy Differinie, to nie za dużo szczęścia trochę?

Aha! Physiogel, jesli okaże się za ciężki, zawsze można trochę rozcieńczyć wodą Idea

Wysłany: Wto Gru 11, 2007 11:02
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

^Dzieki bardzo za odp!Smile
Nie uzywam juz differinu,wrocilem do Zoracu 0,5%.
Co do tego stezenia witaminy C,to niestety na biochemiiurody.com mozna zakupic tylko serum z 15procentami,no a ja sie nie orientuje wogole w temacie robienia kosmetykow,tak wiec zmniejsze czestotliwosc stosowania zoracu i moze bedzie ok.
A co do tego kwasu ferulowego,to moge go rowniez pominac?Generalnie zalezy mi tylko na wit C,bo chce troche szybciej sie pozbyc przebarwien,no i potrzebuje czego co pomoze na naczynka na nosie,ktore mi sie porobily od Atredermu.

Noor

Wysłany: Wto Gru 11, 2007 13:30
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mike napisał:
A co do tego kwasu ferulowego,to moge go rowniez pominac?

Możesz. Żeby utrzymać 15% stężenie witaminy C trzeba by dodać jeszcze ok. 5 ml wody dejonizowanej (czyli po prostu zastąpić alkohol z przepisu, który dostaniesz razem ze składnikami wodą, a zakładam, że alkoholu będzie tam właśnie ok. 5 ml).
Serum będzie może mniej trwałe, ale nadal skuteczne.

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Laboratorium Urody Strona Główna » Domowe laboratorium urody
Skocz do: