|
|
|
|
|
|
|
|
matii
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 18:42 Temat postu: Powiększanie biustu kwasem hialuronowym
|
|
uuu.... nareszcie pozytek z kwasiku ktory zalega w lodowce
http://www.wbienkowski.pl/pisza.php
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayahuasca
Administrator

|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 19:54 Temat postu:
|
|
Będzie, że się czepiam, ale...
|
Cytat: |
| Jedna pierś jest już powiękrzona. Druga zaraz będzie.
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matii
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 20:10 Temat postu:
|
|
haha nie zauwazylam ale sam pomysl jest niezly Kwasik jest tylko ten lek przed iglami.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seshen
|
|
|
|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 0:33 Temat postu:
|
|
Ciekawe jak głęboko trzeba go wstrzykiwać. I co z nim się potem dzieje? akumulowany jest w komórkach? której warstwy?
poszukałam:
|
Kwas hialuronowy to związek, który wiąże wodę w naskórku. Może on być bezpiecznie stosowany bez konieczności wykonywania testów skóry. W skórze ludzkiej kwas ten jest składnikiem macierzy międzykomórkowej skóry właściwej.
Jedna cząsteczka kwasu hialuronowego jest w stanie związać ok. 250 cząsteczek wody.
Żele na bazie kwasu hialuronowego są stosowane do produkcji implantów, które służą do wypełnienia zmarszczek i powiększania ust. Ze względu na to, że kwas hialurynowy stopniowo wchłania się do organizmu, implanty na bazie żeli hialurynowych są nietrwałe, co powoduje, że zabiegi z ich użyciem trzeba powtarzać 2 do 3 razy w roku.
|
źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_hialuronowy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Goshka
|
|
|
|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 20:40 Temat postu:
|
|
Fajne ale metoda dosć młoda, więc tak naprawdę nie ma pewności czy jednak nie niesie ze sobą jakiś zagrożeń. Czy ktoś z Was ma dostęp do badań naukowych tej metody?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poly

|
|
|
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 11:17 Temat postu:
|
|
Ja powiem jedno : wierze w ta metode , silikonu nigdy raczej nie wszczepilabym sobie a kwasik czemu nie
|
Zabieg z zastosowaniem preparatu o nazwie Macrolane® umożliwia bezpieczne i prawie bezbolesne powiększenie piersi bez operacji chirurgicznej i wszczepiania implantów. Metoda stanowi znakomite rozwiązanie dla kobiet, które marzą o pełniejszych kształtach, ale obawiają się skalpela i bolesnej rekonwalescencji lub nie chcą mieć silikonowych protez.
Macrolane® to produkt oparty na bazie żelu zawierającego stabilizowany kwas hialuronowy pochodzenia niezwierzęcego. Kwas hialuronowy jest naturalną substancją występującą w skórze, tkance podskórnej i łącznej oraz w płynie stawowym.
Zabieg polega na wstrzyknięciu pod każdy gruczoł piersiowy preparatu w ilości ok.100-120 ml w znieczuleniu miejscowym. Biust zyskuje objętość i ładniejszy kształt.
Zabieg jest prosty, niemal bezbolesny, a kobieta nie musi po nim nosić żadnego specjalnego ubrania medycznego.
Bezpośrednio po zabiegu można wrócić do domu i swoich codziennych zajęć. Należy się jedynie spodziewać zaczerwienienia i niewielkiego obrzęku po ostrzyknięciu, ale objawy te świadczą o prawidłowym działaniu preparatu i ustępują już po 1-2 tygodniach. Za to efekt utrzymuje się do 2 lat (zależy od stanu piersi, a także wieku, stylu życia i aktywności fizycznej pacjentki).
|
http://www.iqmedica.pl/powiekszanie_piersi_macrolane,p78.html
W tej chwili ta metoda powiekszaja w trzech klinikach w Polsce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Goshka
|
|
|
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 22:01 Temat postu:
|
|
Takie pozytywne rzeczy piszą, żeby rozreklamować tę metodę, więc ja sceptycznie podchodzę do tych informacji. Wiadomo, ze mogą tworzyć się guzki i grudki i zastanawiam się czy przy tak dużej ilości wstrzykniętego żelu można je zupełnie zniwelować masując. Wertując strony w internecie znalazłam to. Lekarz twierdzi, ze po zabiegu powinno nosić sie przez dwa tygodnie specjalny stanik, wiec juz nie wiem. Przydałyby sie rzetelne wyniki badań.
http://www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article....=80&IdTag=832
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Divided
|
|
|
|
Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 19:09 Temat postu:
|
|
witam, to moja pierwsza wiadomość na tym forum, choć podczytuję je od dawna
jakiś czas temu usłyszałam o tej metodzie powiększania biustu. być może bym się nawet zdecydowała, gdybym znała skutki uboczne albo chociaż ewentualne trudności, a wtedy było o tym bardzo mało. a z racji małej popularności, trudno było mi ocenić koszt (cenę zabiegu i ewentualne wizyty), czy znaleźć dobrą polecaną klinikę/lekarza.
ale teraz cieszę się, że jednak tego nie zrobiłam - zaczęłam czytać na tym forum o powiększaniu od wewnątrz. i słuchajcie, nigdy bym nie pomyślała, że pijąc ziółka można uzyskać taki efekt. powiększenie - nie jest to jakiś mega efekt, ale do placebo to mu daleko. i przede wszystkim ujędrnienie, które zadziwiająco dużo robi w kwestii wyglądu.
jeśli jeszcze kogoś nie przekonałam to polecam poczytać tematy tu, na forum.
o ten: Ujędrnienie piersi
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lenna

|
|
|
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 10:51 Temat postu:
|
|
a co konkretnie dalo taki efekt?
ja na razie z cala pewnoscia moge pochwalic te cwiczenia na 'porost' miesni w gornej czesci biustu - czyli dokladnie tam gdzie wiekszosc chcialaby sie strzyknac. pompeczki i te sprawy...
efekt jest wyrazny i szybki, az szkoda nie wykorzystac takiej metody...
co do samego strzykania to moze kiedys pomysle jak to i owo sflaczeje:) poczekam na pewno na krolicze relacje po uplywie pewnego czasu. balabym sie zgrubien i nierownosci. przeciez nawet kwas wstrzykiwany mniejszymi porcjami w twarz potrafi tworzyc grudki tak na czuja to metoda lepsza nie tyle na powiekszenie piersi co ew. na ich 'napelnienie' w przypadku gdy utracily jedrnosc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Divided
|
|
|
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 18:42 Temat postu:
|
|
tu jest przedstawiona kuracja Lucy, która nawet wydała książkę, jest to wyjątkowy przypadek, wzrost piersi w bardzo szybkim tempie ok 12 tygodni, ale same zobaczcie:
http://www.flat2fab.com/
http://www.lucillesboobblog.com/
Jej kuracja to:
- kozieradka
- koper
- saw palmetto
- wild yam
- red clover
oraz masaże z użyciem olejków eterycznych wykazujących działanie hormonalne.
co do doboru, wzorowałam się na postach Poly.
z powyższego zestawu nie testowałam wild yam tylko.
w planach mam jeszcze masaż olejkami z dodatkiem oleju kminowego (Egipcjanki tak powiększały piersi), ma on właściwości estrogenne.
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|