nazwa:   
hasło:     
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie
rejestracja szukaj wiadomości profil

Powiększanie biustu kwasem hialuronowym

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Laboratorium Urody Strona Główna » Ogólna tematyka
Zobacz poprzedni temat / Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
matii

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 18:42
Temat postu: Powiększanie biustu kwasem hialuronowym
Odpowiedz z cytatem

uuu.... nareszcie pozytek z kwasiku ktory zalega w lodowce Very Happy
http://www.wbienkowski.pl/pisza.php

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ayahuasca
Administrator

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 19:54
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Będzie, że się czepiam, ale...

Cytat:
Jedna pierś jest już powiękrzona. Druga zaraz będzie.

Twisted Evil

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
matii

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 20:10
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

haha nie zauwazylam ale sam pomysl jest niezly Kwasik jest tylko ten lek przed iglami.... Rolling Eyes

seshen

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 0:33
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ciekawe jak głęboko trzeba go wstrzykiwać. I co z nim się potem dzieje? akumulowany jest w komórkach? której warstwy?

poszukałam:

Cytat:
Kwas hialuronowy to związek, który wiąże wodę w naskórku. Może on być bezpiecznie stosowany bez konieczności wykonywania testów skóry. W skórze ludzkiej kwas ten jest składnikiem macierzy międzykomórkowej skóry właściwej.
Jedna cząsteczka kwasu hialuronowego jest w stanie związać ok. 250 cząsteczek wody.

Żele na bazie kwasu hialuronowego są stosowane do produkcji implantów, które służą do wypełnienia zmarszczek i powiększania ust. Ze względu na to, że kwas hialurynowy stopniowo wchłania się do organizmu, implanty na bazie żeli hialurynowych są nietrwałe, co powoduje, że zabiegi z ich użyciem trzeba powtarzać 2 do 3 razy w roku.

źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_hialuronowy

Goshka

Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 20:40
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Fajne Very Happy ale metoda dosć młoda, więc tak naprawdę nie ma pewności czy jednak nie niesie ze sobą jakiś zagrożeń. Czy ktoś z Was ma dostęp do badań naukowych tej metody?

Poly

Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 11:17
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja powiem jedno : wierze w ta metode Cool , silikonu nigdy raczej nie wszczepilabym sobie a kwasik czemu nie Wink

Cytat:
Zabieg z zastosowaniem preparatu o nazwie Macrolane® umożliwia bezpieczne i prawie bezbolesne powiększenie piersi bez operacji chirurgicznej i wszczepiania implantów. Metoda stanowi znakomite rozwiązanie dla kobiet, które marzą o pełniejszych kształtach, ale obawiają się skalpela i bolesnej rekonwalescencji lub nie chcą mieć silikonowych protez.

Macrolane® to produkt oparty na bazie żelu zawierającego stabilizowany kwas hialuronowy pochodzenia niezwierzęcego. Kwas hialuronowy jest naturalną substancją występującą w skórze, tkance podskórnej i łącznej oraz w płynie stawowym.

Zabieg polega na wstrzyknięciu pod każdy gruczoł piersiowy preparatu w ilości ok.100-120 ml w znieczuleniu miejscowym. Biust zyskuje objętość i ładniejszy kształt.

Zabieg jest prosty, niemal bezbolesny, a kobieta nie musi po nim nosić żadnego specjalnego ubrania medycznego.

Bezpośrednio po zabiegu można wrócić do domu i swoich codziennych zajęć. Należy się jedynie spodziewać zaczerwienienia i niewielkiego obrzęku po ostrzyknięciu, ale objawy te świadczą o prawidłowym działaniu preparatu i ustępują już po 1-2 tygodniach. Za to efekt utrzymuje się do 2 lat (zależy od stanu piersi, a także wieku, stylu życia i aktywności fizycznej pacjentki).

http://www.iqmedica.pl/powiekszanie_piersi_macrolane,p78.html

W tej chwili ta metoda powiekszaja w trzech klinikach w Polsce.

Goshka

Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 22:01
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Takie pozytywne rzeczy piszą, żeby rozreklamować tę metodę, więc ja sceptycznie podchodzę do tych informacji. Wiadomo, ze mogą tworzyć się guzki i grudki i zastanawiam się czy przy tak dużej ilości wstrzykniętego żelu można je zupełnie zniwelować masując. Wertując strony w internecie znalazłam to. Lekarz twierdzi, ze po zabiegu powinno nosić sie przez dwa tygodnie specjalny stanik, wiec juz nie wiem. Przydałyby sie rzetelne wyniki badań.
http://www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article....=80&IdTag=832

Divided

Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 19:09
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

witam, to moja pierwsza wiadomość na tym forum, choć podczytuję je od dawna Smile

jakiś czas temu usłyszałam o tej metodzie powiększania biustu. być może bym się nawet zdecydowała, gdybym znała skutki uboczne albo chociaż ewentualne trudności, a wtedy było o tym bardzo mało. a z racji małej popularności, trudno było mi ocenić koszt (cenę zabiegu i ewentualne wizyty), czy znaleźć dobrą polecaną klinikę/lekarza.
ale teraz cieszę się, że jednak tego nie zrobiłam - zaczęłam czytać na tym forum o powiększaniu od wewnątrz. i słuchajcie, nigdy bym nie pomyślała, że pijąc ziółka można uzyskać taki efekt. powiększenie - nie jest to jakiś mega efekt, ale do placebo to mu daleko. i przede wszystkim ujędrnienie, które zadziwiająco dużo robi w kwestii wyglądu.
jeśli jeszcze kogoś nie przekonałam Smile to polecam poczytać tematy tu, na forum.
o ten: Ujędrnienie piersi
pozdrawiam

Lenna

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 10:51
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a co konkretnie dalo taki efekt?
ja na razie z cala pewnoscia moge pochwalic te cwiczenia na 'porost' miesni w gornej czesci biustu - czyli dokladnie tam gdzie wiekszosc chcialaby sie strzyknac. pompeczki i te sprawy...
efekt jest wyrazny i szybki, az szkoda nie wykorzystac takiej metody...

co do samego strzykania to moze kiedys pomysle jak to i owo sflaczeje:) poczekam na pewno na krolicze relacje po uplywie pewnego czasu. balabym sie zgrubien i nierownosci. przeciez nawet kwas wstrzykiwany mniejszymi porcjami w twarz potrafi tworzyc grudki Rolling Eyes tak na czuja to metoda lepsza nie tyle na powiekszenie piersi co ew. na ich 'napelnienie' w przypadku gdy utracily jedrnosc.

Divided

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 18:42
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tu jest przedstawiona kuracja Lucy, która nawet wydała książkę, jest to wyjątkowy przypadek, wzrost piersi w bardzo szybkim tempie ok 12 tygodni, ale same zobaczcie:

http://www.flat2fab.com/
http://www.lucillesboobblog.com/

Jej kuracja to:
- kozieradka
- koper
- saw palmetto
- wild yam
- red clover
oraz masaże z użyciem olejków eterycznych wykazujących działanie hormonalne.

co do doboru, wzorowałam się na postach Poly.
z powyższego zestawu nie testowałam wild yam tylko.
w planach mam jeszcze masaż olejkami z dodatkiem oleju kminowego (Egipcjanki tak powiększały piersi), ma on właściwości estrogenne.
pozdrawiam

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Laboratorium Urody Strona Główna » Ogólna tematyka
Skocz do: